vineri, 19 iunie 2009

primii candidaţi pe listele PLDM, PL la alegerile anticipate din Moldova

La Partidul Liberal vice-primarul Nistor Grozavu a fost înclocuit cu Mihai Solcan. Amintim că Grozavu a declarat şi anterior că-şi păstrează funcţia de vice-primar:
1. Chirtoacă Dorin
2. Mihai Ghimpu
3. Anatolie Şalaru
4. Corina Fusu
5. Vadim Cojocaru
6. Anatolie Arhire
7. Gheorghe Brega
8. Nistor Grozavu
9. Vadim Vacarciuc
10. Oleg Bodrug
11. Ana Guţu
12. Ion Guţu
13. Ion Hadârcă
14. Valeriu Nemerenco
15. Ion Lupu
16. Mihai Moldovanu

Partidul Liberal Democrat din Moldova a rămas neschimbată. „Nu am făcut modificări în primii 15 pe listă, fiindcă au dat dovadă de curaj şi loialitate atunci când nu au votat un preşedinte comunist”, a precizat Filat, liderul PLDM.
1. Vladimir Filat
2. Alexandru Tănase
3. Mihai Godea
4. Liliana Palihovici
5. Vitalie Nagacevschi
6. Iurie Ţap
7. Călin Vieru
8. Ion Balan
9. Vladimir Hotineanu
10. Iurie Leancă
11. Valeriu Ghileţchi
12. Mihai Şleahtiţchi
13. Angel Agache
14. Alexandru Cimbriciuc
15. Simion Furdui

PL are nevoie de susţinere financiară pentru alegeri anticipate, PLDM se declară gata de atac

PL are nevoie de susţinere financiară pentru alegeri anticipate, PLDM se declară gata de atac

PL are nevoie de susţinere financiară pentru alegeri anticipate, PLDM se declară gata de atac
Foto: Vocea Basarabiei

Partidul Liberal a făcut astăzi un apel către cetăţenii din Republica Moldova în care cere să fie susţinut atât financiar cât şi cu implicarea activă în campania electorală. Tot astăzi, Mihai Ghimpu, liderul PL, a anunţat şi unele schimbări efectuate în cadrul listei electorale, precum ar fi includerea pe locul 22 a Preşedintelui Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului în Moldova (CHDOM), Ştefan Urâtu.

„În această etapă decisivă de luptă anticomunistă, de restaurare a democraţiei şi a statului de drept în Republica Moldova, Partidul Liberal face apel către cetăţeni, către membrii şi susţinătorii PL să sprijine financiar, în măsura posibilităţilor, efortul nostru comun”, a declarat Ghimpu.


Mai multe detalii cu privire rechizitele bancare vor fi anunţate după adoptarea deciziei CEC de înregistrare în calitate de concurent electoral a PL.

Cu privire la listele electorale, Mihai Ghimpu a precizat că lista partidului nu a suferit modificări esenţiale, din cei primii 15 candidaţi, doar viceprimarului Chişinăului, Nistor Grozavu, a fost exlus. Acesta din urmă nu va figura pe lista electorală a PL-ului din motiv că va exercita atribuţiile de primar interimar al capitalei în locul lui Dorin Chirtoacă, care rămâne în fruntea listei electorale a PL-ului şi la alegerile anticipate.

Pe locul 16 a fost plasat cosilierul municipal Ion Ciobanu, fiind urmat de alţi doi tineri. „Am făcut unele schimbări, deoarece vrem să promovăm tinerii”, a precizat liderul PL. Ştefan Urâtu a fost plasat pe locul 22, iar potrivit lui Ghimpu acesta este un loc de trecere în Parlament.

„Am decis că voi candida pe listele PL-ului deoarece această formaţiune împărtăşeşte ideile cu care am participat ca independent la alegerile din 5 aprilie 2009”, a declarat Urâtu pentru presă.

Tot astăzi, în cadrul unei alte conferinţe de presă, Vlad Filat, preşedintele PLDM, a declarat că sunt pregătiţi sub toate aspectele de a participa masiv în campania electorală pentru alegeri anticipate.

Amintim că la alegerile din 5 aprilie, Ştefan Urâtu a candidat în calitate de independent şi a obţinut 0,18 la sută din sufragii.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor : Aurica Rusnac