marți, 27 noiembrie 2007

Eveniment : Sfintirea Troitei la Ialoveni

Joi, 29 noiembrie 2007, ora 11 va avea loc la Ialoveni, in Basarabia sfintirea Troitei donata comunitatii de acolo de Consiliul Mondial Roman. Sculptura monumentala realizata in Maramures de mesterul popular Ioan Benta, din Barsana va fi instalata in centrul oraselului aflat in imediata apropiere a Chisinaului, acolo unde se stie ca in perioada interbelica a fost amenajat un cimitir al ostasilor romani, cazuti pentru eliberarea Basarabiei de sub comunisti. Arhivele MAN din Romania indica existenta, in acel loc a 22 de morminte ale unor ostasi romani, dar si a unui mormant apartinand unui soldat german. Din aceleasi arhive stim si forma si amplasamentul cimitirului ostasesc din Ialoveni, ras de pe fata pamantului de tancurile si zelul satanic al sovieticilor. Reminiscentele acestuia au intarziat, pana acum amenajarea cimitirului ostasesc din Ialoveni, desi in legislativul local au existat consilieri care au militat continuu pentru aceasta.Nadajduim ca odata "sadita" acolo, Crucea noastra va "rodi", cum a facut-o si la Tiganca !
Personal, voi reprezenta CMR-ul la acest eveniment si va voi relata mai multe amanunte despre desfasurarea ceremonialului religios, care va oficiat in prezenta IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei. Sunt asteptati la eveniment toti cei care simt romaneste si vor sa se roage cateva momente pentru sufletele eroilor nostri.

Tot in cursul saptamanii viitoare, pe 27 noiembrie, la Chisinau va avea loc inaugurarea Filialei "Liviu Rebreanu" a Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud. Voi reveni cu amanunte privitoare la
acest eveniment indata ce le voi primi de la organizatori.

Posted by: Sasarman Florin

Niciun comentariu: